Design tijdschrift
Design tijdschrift
Chinees Restaurant

Ben Ran

Chinees Restaurant Ben Ran is een artistiek harmonieus Chinees restaurant, dat is gevestigd in een luxe hotel, Vangohh Eminent, Maleisië. De ontwerper past de introverte en beknoptheid van oosterse stijltechnieken toe om een echte smaak, cultuur en ziel van het restaurant te creëren. Het is een symbool van mentale helderheid, verlaat de welvarende en bereik de natuurlijke en eenvoudige terugkeer naar de oorspronkelijke geest. Het interieur is natuurlijk en ongekunsteld. Door gebruik te maken van het oeroude concept ook synchroniciteit met de restaurantnaam Ben Ran, wat origineel en natuur betekent. Het restaurant ongeveer 4088 vierkante meter.

Energetische Activering Van Loopbruggen

Solar Skywalks

Energetische Activering Van Loopbruggen Wereldwijd metropolen - zoals Peking - hebben een groot aantal loopbruggen die drukke verkeersaders doorkruisen. Ze zijn vaak onaantrekkelijk, wat de algehele stedelijke indruk negatief beïnvloedt. Het idee van ontwerpers om de loopbruggen te bekleden met esthetische, energieopwekkende PV-modules en ze om te vormen tot aantrekkelijke stadsplekken is niet alleen duurzaam, maar creëert ook een sculpturale diversiteit die een blikvanger wordt in het stadsbeeld. E-car- of E-bike-laadstations onder de loopbruggen gebruiken de zonne-energie direct ter plaatse.

Kapsalon

Vibrant

Kapsalon Door de essentie van het botanische beeld vast te leggen, werd de luchttuin gecreëerd door het gangpad, verwelkomt de gasten onmiddellijk om onder te koesteren, zich opzij van de menigte en verwelkomt hen vanaf de ingang. Verderop in de ruimte kijkend, strekt de versmalde lay-out zich naar boven uit met gedetailleerde gouden details. Botanische metaforen worden nog steeds levendig uitgedrukt in de kamer en vervangen het drukke lawaai dat van de straten komt, en wordt hier een geheime tuin.

Privéwoning

City Point

Privéwoning De ontwerper zocht inspiratie uit het stedelijk landschap. Het landschap van de hectische stedelijke ruimte werd daarbij 'doorgetrokken' naar de woonruimte, gekenmerkt door het thema Metropolitan. Donkere kleuren werden geaccentueerd door licht om prachtige visuele effecten en sfeer te creëren. Door mozaïek, schilderijen en digitale prints met hoogbouw te adopteren, werd de indruk van een moderne stad in het interieur gebracht. De ontwerper heeft veel aandacht besteed aan de ruimtelijke ordening, met name gericht op functionaliteit. Het resultaat was een stijlvolle en luxe woning die ruim genoeg was voor 7 personen.

Atrium

Sberbank Headquarters

Atrium Het Zwitserse architectenbureau Evolution Design heeft in samenwerking met de Russische architectuurstudio T + T architects een ruim multifunctioneel atrium ontworpen op het nieuwe hoofdkantoor van Sberbank in Moskou. Het met daglicht overstroomde atrium herbergt diverse coworking-ruimtes en een koffiebar, waarbij de hangende diamantvormige vergaderruimte het middelpunt van de atrium is. De spiegelreflecties, de glazen binnengevel en het gebruik van planten zorgen voor een gevoel van ruimtelijkheid en continuïteit.

Kantoorinrichting

Puls

Kantoorinrichting Het Duitse ingenieursbureau Puls verhuisde naar een nieuw pand en maakte van deze gelegenheid gebruik om een nieuwe samenwerkingscultuur binnen het bedrijf te visualiseren en te stimuleren. Het nieuwe kantoorontwerp zorgt voor een culturele verandering, waarbij teams een aanzienlijke toename van de interne communicatie melden, met name tussen onderzoek en ontwikkeling en andere afdelingen. Het bedrijf heeft ook een toename gezien van spontane informele bijeenkomsten, wat bekend staat als een van de belangrijkste indicatoren voor succes op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, innovatie.