Design tijdschrift
Design tijdschrift
Sieradencollectie

Future 02

Sieradencollectie Project Future 02 is een sieradencollectie met een leuke en levendige twist, geĆÆnspireerd door cirkeltheoremen. Elk stuk is gemaakt met Computer Aided Design-software, geheel of gedeeltelijk gebouwd met Selective Laser Sintering of Steel 3D-printtechnologie en met de hand afgewerkt met traditionele zilversmeedtechnieken. De collectie haalt inspiratie uit de vorm van een cirkel en is zorgvuldig ontworpen om Euclidische stellingen te visualiseren in patronen en vormen van draagbare kunst, die op deze manier een nieuw begin symboliseren; een startpunt voor een spannende toekomst.

Trenchcoat

Renaissance

Trenchcoat Liefde en veelzijdigheid. Een prachtig verhaal geprint in de stof, het maatwerk en het concept van deze trenchcoat, naast alle andere kledingstukken van de collectie. Het unieke van dit stuk is zeker het stedenbouwkundig ontwerp, de minimalistische touch, maar wat hier echt verrassend is, is misschien eerder de veelzijdigheid. Sluit alsjeblieft je ogen. Ten eerste zou je een serieuze persoon moeten zien die bezig is met haar serieuze ... blauwe baan. Schud nu je hoofd, en vlak voor je zie je een geschreven blauwe trenchcoat met enkele 'magnetische gedachten erop'. Geschreven door een hand. Met liefde, verwerpelijk!

Opvouwbare Brillen

Blooming

Opvouwbare Brillen Sonja's brillenontwerp is geĆÆnspireerd op bloeiende bloemen en vroege brilmonturen. Door de organische vormen van de natuur te combineren met de functionele elementen van brilmonturen, ontwikkelde de ontwerper een converteerbaar item dat gemakkelijk kan worden gemanipuleerd en verschillende looks geeft. Het product is ook ontworpen met een praktische vouwmogelijkheid, waarbij zo min mogelijk ruimte in de draagtas wordt ingenomen. De lenzen zijn gemaakt van lasergesneden plexiglas met orchideebloemenprints en de monturen zijn handmatig gemaakt van 18k verguld messing.

Multifunctionele Oorbellen

Blue Daisy

Multifunctionele Oorbellen Madeliefjes zijn samengestelde bloemen met twee bloemen gecombineerd tot Ć©Ć©n, een binnenste gedeelte en een buitenste bloembladgedeelte. Het symboliseert de verstrengeling van twee die ware liefde of de ultieme band vertegenwoordigen. Het ontwerp mengt zich met het unieke karakter van de madeliefjebloem, waardoor de drager de Blue Daisy op meerdere manieren kan dragen. De keuze van blauwe saffieren voor de bloembladen is om inspiratie voor hoop, verlangen en liefde te benadrukken. Gele saffieren gekozen voor het centrale bloemblad overspoelt de drager om een gevoel van vreugde en trots te voelen en de drager volledige sereniteit en vertrouwen te geven in het tonen van zijn elegantie.

Hanger

Eternal Union

Hanger The Eternal Union van Olga Yatskaer, een professionele historicus die besloot om een nieuwe carriĆØre als sieradenontwerper na te streven, ziet er eenvoudig maar vol betekenis uit. Sommigen zouden er een vleugje Keltische sieraden in vinden of zelfs een Herakles-knoop. Het stuk vertegenwoordigt Ć©Ć©n oneindige vorm, die eruitziet als twee onderling verbonden vormen. Dit effect wordt gecreĆ«erd door rasterachtige lijnen die over het stuk zijn gegraveerd. Met andere woorden - de twee zijn met elkaar verbonden als Ć©Ć©n, en de ene is een unie van de twee.

Sieradencollectie

Ataraxia

Sieradencollectie Door te combineren met mode en geavanceerde technologie, wil het project sieraden maken die de oude gotische elementen in een nieuwe stijl kunnen veranderen, waarbij het potentieel van het traditionele in de hedendaagse context wordt besproken. Met de interesse in de manier waarop gotische vibes het publiek beĆÆnvloeden, probeert het project een unieke individuele ervaring uit te lokken door middel van speelse interactie, waarbij de relatie tussen ontwerp en dragers wordt onderzocht. Synthetische edelstenen, als materiaal met een lagere eco-afdruk, werden in ongebruikelijk vlakke oppervlakken gesneden om hun kleuren op de huid te werpen om de interactie te versterken.