Design tijdschrift
Design tijdschrift
Glazen Vaas

Jungle

Glazen Vaas Geïnspireerd door de natuur, is het uitgangspunt van de Jungle-glascollectie om objecten te creëren die hun waarde halen uit de kwaliteit, het ontwerp en het materiaal. Simpele vormen weerspiegelen de sereniteit van het medium, terwijl ze tegelijkertijd gewichtloos en sterk zijn. Vazen zijn mondgeblazen en met de hand gevormd, gesigneerd en genummerd. Het ritme van het glasproductieproces zorgt ervoor dat elk object in de Jungle Collectie een uniek kleurenspel heeft dat de beweging van golven nabootst.

Vaas

Rainforest

Vaas De Rainforest-vazen zijn een mix van 3D-ontworpen vormen en traditionele Scandinavische steamstick-techniek. De handgevormde stukken hebben extreem dik glas met gewichtloos zwevende kleurspatten. De studiomade-collectie is geïnspireerd door de contrasten van de natuur en hoe deze harmonie creëert.

Verlichting

Thorn

Verlichting In de overtuiging dat het mogelijk is om organische vormen in de natuur te laten groeien en te differentiëren zonder hun structuur en expressie door toevalligheden te verstoren, en dat mensen een instinctieve affiniteit hebben met natuurlijke vormen, zei Yılmaz Dogan dat hij bij het ontwerpen van Thorn groei wilde weerspiegelen met vormen die bootst de natuur na zonder enige beperking van de afmetingen bij verlichting. Thorn, die een inspiratiebron is voor een natuurlijke tak van Thorn; groeit in een willekeurige structuur en vormt natuurlijk, voldoet aan verschillende behoeften en kent geen limiet qua afmetingen als goed lichtontwerp.

Tafel

Patchwork

Tafel Yılmaz Dogan, die begon met het idee dat verschillende industriële materialen samen op een tafelblad konden worden gebruikt, zei dat hij een flexibiliteit in uw bureau ontwierp die u op elk moment kunt aanpassen om u aan te passen aan verschillende trends. Met zijn volledig breekbare ontwerp is Patchwork een dynamisch ontwerp dat zich gemakkelijk kan aanpassen aan verschillende ruimtes zoals eet- en vergadertafels.

Waterzuiveringsinstallatie

Waterfall Towers

Waterzuiveringsinstallatie Het gebouw overstijgt de locatie omdat het een kunstmatige site herformuleert die onderdeel wordt van een verenigde natuurlijke omgeving. De grens tussen stad en natuur wordt bepaald en versterkt door de aanwezigheid van de dam. Elke vorm heeft betrekking op een andere en weerspiegelt de symbiotische ordeningssystemen van de natuur. Meer bepaald in het specifieke concept gebeurt de versmelting van landschap en architectuur met het gebruik van de stroming van water als functioneel en vervolgens organisatorisch element.

Salontafel

Ripple

Salontafel De middelste tafels die gebruikt worden, vinden meestal plaats in het midden van de ruimtes en veroorzaken problemen met de naderingsproblemen. Om deze reden worden de servicetabellen gebruikt om dit gat te dichten. Om dit probleem op te lossen, heeft Yılmaz Dogan twee functies gecombineerd in het ontwerp van Ripple en een dynamisch productontwerp ontwikkeld dat zowel een middenstandaard als een servicetafel kan zijn, die met een asymmetrische arm reist en in de verte beweegt. Deze dynamische beweging viel samen met de vloeiende ontwerplijnen van Ripple die uit de natuur reflecteerden met de variabiliteit van een druppel en de golven die door die druppel werden gevormd.