Design tijdschrift
Design tijdschrift
Architectuur Voor Gemengd Gebruik

Shan Shui Plaza

Architectuur Voor Gemengd Gebruik Gelegen in de historische stad Xi'an, tussen het zakencentrum en de TaoHuaTan-rivier, beoogt het project niet alleen het verleden en het heden te verbinden, maar ook de stad en de natuur. Geïnspireerd door The Peach Blossom Spring Chinese Tale, biedt het project een paradijselijke woon- en werkomgeving door een nauwe relatie met de natuur. In de Chinese cultuur heeft de filosofie van bergwater (Shan Shui) een essentiële betekenis van de relatie tussen mens en natuur, dus door te profiteren van het waterige landschap van de site, biedt het project ruimtes die de Shan Shui-filosofie in de stad weerspiegelen.

Ziekenhuis

Warm Transparency

Ziekenhuis Gewoonlijk heeft een ziekenhuis de neiging om een ruimte te zijn die een slechte natuurlijke kleur of materiaal heeft vanwege een kunstmatig structuurmateriaal om de functionaliteit en de efficiëntie te verbeteren. Daarom hebben patiënten het gevoel dat ze afgezonderd zijn van hun dagelijkse leven. Er moet rekening worden gehouden met een comfortabele omgeving waar patiënten kunnen doorbrengen en zonder stress. TSC-architecten zorgen voor een open, comfortabele ruimte door een L-vormige open plafondruimte in te stellen en de grote dakrand door veel houtmateriaal te gebruiken. De warme transparantie van deze architectuur verbindt mensen en medische diensten.

Woonhuis

Slabs House

Woonhuis Het Slab House is ontworpen om bouwmaterialen naast elkaar te plaatsen door hout, beton en staal te combineren. Het ontwerp is tegelijk hypermodern en toch discreet. De enorme ramen zijn een direct middelpunt, maar ze worden beschermd tegen het weer en het uitzicht op de straat door betonnen platen. Tuinen spelen een grote rol in het pand, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping, waardoor de bewoners zich verbonden voelen met de natuur terwijl ze met het pand omgaan, waardoor een unieke stroom ontstaat wanneer men van de ingang naar de woonruimtes beweegt.

Huis

VH Green

Huis De woning is zowel vlak als stereoscopisch groen, wat een goede leefomgeving creëert voor zowel de bewoners als de stad. In de zonnige Aziatische regio is het gebruik van deze green door Breeze Soleil een zeer effectieve manier van denken. Niet alleen de functie van de parasol in de zomer maar ook bescherming van de privacy, vermijding van straatlawaai en verkoelend effect door automatische irrigatie kan worden bereikt.

Kerk

Mary Help of Christian Church

Kerk Gezien de uitbreiding van de katholieke gemeenschap en het toenemende aantal toeristen op het eiland Samui, Suratthani. Mary Help of Christian Church exterieur werd ontworpen in een gecombineerde vorm van biddende handen, Angle vleugels en de Stralen van de Heilige Geest. Interne ruimte, veiligheid zoals in de moederschoot. Door gebruik te maken van de lange en smalle lichte vide en een grote lichtgewicht isolatie werd een betonnen vleugel gebouwd die door de lichte vide loopt om een schaduw te creëren die met de tijd verandert en toch het interieurcomfort behoudt. Minimaliseer de symbolische versiering en het gebruik van natuurlijk materiaal als nederige gemoedsrust tijdens het bidden.

Woonhuis

Abstract House

Woonhuis De residentie gebruikt een moderne esthetiek met behoud van een centrale binnenplaats, die doet denken aan de traditionele Koeweitse praktijk bij het bouwen van huizen. Hier mag de residentie zowel het verleden als het heden erkennen, zonder te botsen. De waterpartij bij de treden van de hoofdingang veegt naar buiten, het glas van vloer tot plafond helpt de ruimtes meer open te houden, waardoor de gebruikers moeiteloos tussen buiten en binnen kunnen gaan, verleden en heden.