Design tijdschrift
Design tijdschrift
Gevelarchitectuur Ontwerp

Cecilip

Gevelarchitectuur Ontwerp Het ontwerp van de envelop van Cecilip wordt gevormd door een superpositie van horizontale elementen die het mogelijk maken om de organische vorm te bereiken die het volume van het gebouw onderscheidt. Elke module is samengesteld uit secties van lijnen die zijn ingeschreven binnen de straal van de te vormen kromming. De stukken gebruikten rechthoekige profielen van zilver geanodiseerd aluminium van 10 cm breed en 2 mm dik en werden op een samengesteld aluminium paneel geplaatst. Nadat de module was geassembleerd, werd het voorste deel bekleed met roestvrij staal van 22 gauge.

Store

Ilumel

Store Na bijna vier decennia geschiedenis is de Ilumel-winkel een van de grootste en meest prestigieuze bedrijven in de Dominicaanse Republiek op het gebied van meubelen, verlichting en decoratie. De meest recente interventie speelt in op de behoefte aan uitbreiding van de tentoonstellingsruimten en de definitie van een schonere en meer gearticuleerde route die het mogelijk maakt om de verscheidenheid aan beschikbare collecties te waarderen.

Boekenkast

Amheba

Boekenkast Organische boekenkast genaamd Amheba wordt aangedreven door een algoritme, dat variabele parameters en een reeks regels bevat. Het concept van topologische optimalisatie wordt gebruikt om de structuur lichter te maken. Dankzij nauwkeurige puzzellogica is het mogelijk om deze op elk moment te ontbinden en over te dragen. Eén persoon kan stukken dragen en een 2,5 meter lange structuur monteren. Technologie van de digitale fabricage werd gebruikt voor realisatie. Het hele proces werd alleen op computers gecontroleerd. Technische documentatie was niet nodig. De gegevens werden naar de 3-assige CNC-machine gestuurd. Resultaat van het hele proces is een lichtgewicht structuur.

Openbare Ruimte

Quadrant Arcade

Openbare Ruimte De monumentale arcade is omgetoverd tot een uitnodigende straatpresentatie door het juiste licht op de juiste plek te plaatsen. Algemene omgevingsverlichting wordt holistisch gebruikt en de effecten worden hiërarchisch geënsceneerd om variaties in lichtpatronen te bereiken die interesse wekken en een verhoogd gebruik van de ruimte bevorderen. Strategische integratie voor ontwerp en plaatsing van de dynamische feature pendent werd samen met de kunstenaar beheerd, zodat visuele effecten subtieler dan overweldigend overkomen. Bij het vervagen van daglicht wordt de elegante structuur geaccentueerd door het ritme van elektrische verlichting.

Kunstinstallatieontwerp

Kasane no Irome - Piling up Colors

Kunstinstallatieontwerp Een installatieontwerp van Japanese Dance. Japanners stapelen van oudsher kleuren op om heilige dingen uit te drukken. Ook is het stapelen van het papier met vierkante silhouetten gebruikt als iets dat heilige diepte vertegenwoordigt. Nakamura Kazunobu ontwierp een ruimte die de sfeer verandert door over te gaan op verschillende kleuren met zo'n vierkant "opstapelen" als motief. Panelen die in de lucht vliegen en die zich centreren op de dansers, bedekken de lucht boven de podiumruimte en geven de schijn weer van licht dat door de ruimte valt dat zonder de panelen niet te zien is.

Kunstinstallatieontwerp

Hand down the Tale of the HEIKE

Kunstinstallatieontwerp Driedimensionaal podiumontwerp met gebruikmaking van de hele podiumruimte. We tasten naar nieuwe Japanse dans, en dit is een ontwerp van de podiumkunst dat gericht was op de ideale vorm van hedendaagse Japanse dans. In tegenstelling tot traditionele Japanse dans tweedimensionale podiumkunst, driedimensionaal ontwerp dat profiteert van de hele podiumruimte.

Ontwerplegende van de dag

Legendarische ontwerpers en hun bekroonde werken.

Design Legends zijn buitengewoon bekende ontwerpers die onze wereld een betere plek maken met hun goede ontwerpen. Ontdek legendarische ontwerpers en hun innovatieve productontwerpen, originele kunstwerken, creatieve architectuur, uitstekende modeontwerpen en ontwerpstrategieën. Geniet en verken originele ontwerpen van bekroonde ontwerpers, kunstenaars, architecten, innovators en merken over de hele wereld. Laat u inspireren door creatieve ontwerpen.