Design tijdschrift
Design tijdschrift
Composteerbare Verpakkingen

cellulose net tube

Composteerbare Verpakkingen Een vuilnisbelt ter grootte van Duitsland drijft in de Stille Oceaan. Het gebruik van verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn, beperkt niet alleen de afvoer van fossiele bronnen, maar zorgt er ook voor dat biologisch afbreekbare stoffen in de toeleveringsketen terechtkomen. Het Verpackungszentrum Graz heeft met succes een stap in deze richting gezet door buisvormige netten te ontwikkelen met composteerbare modale cellulosevezels uit het dunner worden van thuisbossen. De netten verschenen voor het eerst in de schappen van de supermarkt bij Rewe Oostenrijk in december 2012. Alleen al door Rewe kan 10 ton plastic worden bespaard door de verpakking van biologische aardappelen, uien en citrusfruit te veranderen.

Salontafel

1x3

Salontafel 1x3 is geïnspireerd op in elkaar grijpende braampuzzels. Het is beide - een meubelstuk en een hersenkraker. Alle onderdelen blijven bij elkaar zonder dat er armaturen nodig zijn. Het in elkaar grijpende principe omvat alleen glijdende bewegingen, wat een zeer snel montageproces oplevert en 1x3 geschikt maakt voor frequente verandering van plaats. De moeilijkheidsgraad hangt niet af van behendigheid, maar vooral van ruimtelijk zicht. Er worden instructies gegeven voor het geval de gebruiker hulp nodig heeft. De naam - 1x3 is een wiskundige uitdrukking die de logica van de houten structuur vertegenwoordigt - één elementtype, drie delen ervan.

Geventileerde Taatsdeur

JPDoor

Geventileerde Taatsdeur JPDoor is een gebruiksvriendelijke taatsdeur die samensmelt met het jaloezie-raamsysteem dat helpt om een ventilatiestroom te creëren en tegelijkertijd ruimte te besparen. Bij design draait alles om het aangaan van uitdagingen en ze op te lossen met individuele verkenning, technieken en geloof. Er is geen goed of fout in elk ontwerp, het is inderdaad erg subjectief. Geweldige ontwerpen voldoen echter aan de behoeften en vereisten van de eindgebruiker of hebben een grote impact op de gemeenschap. De wereld zit vol met verschillende ontwerpbenaderingen in elke hoek, dus geef niet op met verkennen, "blijf honger, blijf dwaas - Steve Job".

Barbeque Restaurant

Grill

Barbeque Restaurant Het project omvat de verbouwing van de bestaande motorfietsreparatiewerkplaats van 72 vierkante meter tot een nieuw barbecuerestaurant. Het werkterrein omvat een volledig herontwerp van zowel de buiten- als de binnenruimte. Het exterieur is geïnspireerd op een barbecue-grillkoppeling met het eenvoudige zwart-witte kleurenschema van houtskool. Een van de uitdagingen van dit project is om in zo'n kleine ruimte te voldoen aan de agressieve programmatische vereisten (40 zitplaatsen in de eetzaal). Bovendien moeten we werken met een ongebruikelijk klein budget (US $ 40.000), inclusief alle nieuwe HVAC-units en een nieuwe commerciële keuken.

Kapselontwerp En -Concept

Hairchitecture

Kapselontwerp En -Concept HAIRCHITECTURE is het resultaat van een associatie tussen een kapper - Gijo en een groep architecten - FAHR 021.3. Gemotiveerd door de Culturele Hoofdstad van Europa in Guimaraes 2012, stellen ze een idee voor om twee creatieve methodologieën, Architectuur & Kapsel, samen te voegen. Met het brutalistische architectuurthema is het resultaat een verbazingwekkend nieuw kapsel dat een transfiguratiehaar aanduidt in absolute gemeenschap met architecturale structuren. De gepresenteerde resultaten zijn gedurfd en experimenteel van aard met een sterke hedendaagse interpretatie. Teamwork en vaardigheid waren cruciaal om een ogenschijnlijk gewoon haar te maken.

Residentie

Cheung's Residence

Residentie De residentie is ontworpen met het oog op eenvoud, openheid en natuurlijk licht. De voetafdruk van het gebouw weerspiegelt de beperking van de bestaande site en de formele uitdrukking is bedoeld om schoon en eenvoudig te zijn. Aan de noordkant van het gebouw bevinden zich een atrium en een balkon dat de entree en de eetkamer verlicht. Schuiframen zijn voorzien aan de zuidkant van het gebouw, waar de woonkamer en keuken zijn om natuurlijk licht te maximaliseren en ruimtelijke flexibiliteit te bieden. Door het hele gebouw worden dakramen voorgesteld om de ontwerpideeën verder te versterken.