Design tijdschrift
Design tijdschrift
Kantoor

The Duplicated Edge

Kantoor The Duplicated Edge is een ontwerp voor de Toshin Satellite Preparatory School in Kawanishi, Japan. De school wilde een nieuwe receptie-, overleg- en vergaderruimte in een smalle ruimte van 110m² met een laag plafond. Dit ontwerp stelt een open ruimte voor die wordt gekenmerkt door een scherpe driehoekige receptie en informatiebalie die de ruimte in functionele eenheden verdeelt. De toonbank is bedekt met een geleidelijk stijgende witte metalen plaat. Deze combinatie wordt gedupliceerd door spiegels in de achtertuinmuur en reflecterende aluminium panelen aan het plafond die de ruimte uitbreiden naar grotere afmetingen.

Showroom

Origami Ark

Showroom Origami Ark of Sun Show Leather Pavilion is een showroom voor de leerproductie van Sansho in Himeji, Japan. De uitdaging was om een ruimte te creëren die in staat was om meer dan 3000 producten te tonen in een zeer ingetogen ruimte, en om de klant de enorme verscheidenheid aan producten te laten begrijpen terwijl hij de showroom bezoekt. De Origami Ark gebruikt 83 kleine eenheden van 1,5x1,5x2 m3 die onregelmatig met elkaar zijn gecombineerd om een groot driedimensionaal doolhof te creëren en biedt de bezoeker een ervaring die vergelijkbaar is met het verkennen van een klimrek.

Kantoorgebouw

The PolyCuboid

Kantoorgebouw De PolyCuboid is het nieuwe hoofdkantoor van TIA, een bedrijf dat verzekeringsdiensten aanbiedt. De eerste verdieping werd gevormd door de grenzen van de site en de waterleiding met een diameter van 700 mm die de ondergrondse ruimte kruist en de funderingsruimte beperkt. De metalen structuur lost op in de diverse blokken van de compositie. De pilaren en balken verdwijnen uit de syntaxis van de ruimte en projecteren de indruk van een object, terwijl ze ook die van een gebouw elimineren. Het volumetrische ontwerp is geïnspireerd op het TIA-logo dat het gebouw zelf verandert in een icoon dat het bedrijf vertegenwoordigt.

School

Kawaii : Cute

School Deze Toshin Satellite Preparatory School wordt omringd door naburige meisjesscholen en profiteert van zijn strategische ligging aan een drukke winkelstraat om een uniek educatief ontwerp te tonen. Passend gemak voor harde studies en een ontspannen sfeer voor de lol, het ontwerp bevordert de vrouwelijke aard van de gebruikers en biedt een alternatieve materialisatie voor het abstracte concept van "Kawaii" dat grotendeels door schoolmeisjes wordt gebruikt. De lokalen voor trossen en klassen in deze school hebben de vorm van het achthoekige huis met puntdak, zoals geïllustreerd in het prentenboek voor kinderen.

Urologiekliniek

The Panelarium

Urologiekliniek Het Panelarium is de nieuwe kliniekruimte voor Dr. Matsubara, een van de weinige chirurgen die gecertificeerd is om de da Vinci-systemen voor robotchirurgie te bedienen. Het ontwerp is geïnspireerd op de digitale wereld. De binaire systeemcomponenten 0 en 1 werden geïnterpoleerd in de witte ruimte en belichaamd door panelen die uitsteken uit de wanden en het plafond. De vloer volgt ook hetzelfde ontwerpaspect. De panelen, hoewel hun willekeurige uiterlijk functioneel is, worden borden, banken, balies, boekenplanken en zelfs deurgrepen, en vooral oogkleppen die een minimale privacy voor de patiënten waarborgen.

Udon Restaurant En Winkel

Inami Koro

Udon Restaurant En Winkel Hoe kan architectuur een culinair concept vertegenwoordigen? The Edge of the Wood is een poging om op deze vraag te antwoorden. Inami Koro vindt het traditionele Japanse Udon-gerecht opnieuw uit met behoud van de gebruikelijke bereidingsmethoden. Het nieuwe gebouw weerspiegelt hun aanpak door de traditionele Japanse houten constructies opnieuw te bekijken. Alle contourlijnen die de vorm van het gebouw uitdrukken, werden vereenvoudigd. Dit omvat het glazen frame verborgen in de dunne houten pilaren, de helling van het dak en het plafond gedraaid en de randen van verticale wanden worden allemaal uitgedrukt door een enkele lijn.