Design tijdschrift
Design tijdschrift
Concept Waarschuwingssysteem

Saving Millions of Lives on the road!

Concept Waarschuwingssysteem Waarom hebben verkeerslichten oranje, maar remlichten voor auto's niet? Auto's zijn tegenwoordig alleen met rode remlichten aan de achterkant. Dit "verouderde" waarschuwingssysteem heeft vooral bij hogere snelheden grote nadelen. Het rode waarschuwingslampje wordt pas weergegeven NADAT de bestuurder op de rem trapt. PACA (Predictive Alerts for Collision Aversion) geeft vooraf een oranje waarschuwingslampje weer VOORDAT de bestuurder in het voorste voertuig de remmen bedient. Hierdoor kan de bestuurder van het tweede voertuig op tijd stoppen en een aanrijding voorkomen. Deze paradigmaverschuiving corrigeert een levensbedreigende fout in een bestaand ontwerp.

Naam van het project : Saving Millions of Lives on the road! , Naam van de ontwerper : Anjan Cariappa M M, Naam van de cliënt : Muckati Sentient Design and Devices.

Saving Millions of Lives on the road!  Concept Waarschuwingssysteem

Dit geweldige ontwerp is een winnaar van een bronzen designprijs in de architectuur-, bouw- en constructiedesignwedstrijd. Je moet zeker de met bronzen bekroonde ontwerpersportfolio zien om vele andere nieuwe, innovatieve, originele en creatieve architectuur-, bouw- en constructiewerken te ontdekken.

Ontwerp van de dag

Geweldig ontwerp. Goed design. Beste ontwerp.

Goede ontwerpen creëren waarde voor de samenleving. Elke dag hebben we een speciaal ontwerpproject dat blijk geeft van uitmuntendheid in ontwerp. Vandaag zijn we verheugd om een bekroond ontwerp te presenteren dat een positief verschil maakt. We zullen dagelijks meer geweldige en inspirerende ontwerpen presenteren. Bezoek ons elke dag om te genieten van nieuwe, goede designproducten en projecten van de beste ontwerpers wereldwijd.