Design tijdschrift
Design tijdschrift
Luxe Schoenen

Conspiracy - Sandal shaped jewels-

Luxe Schoenen Gianluca Tamburini's lijn van "sandaal / vormige juwelen", genaamd Conspiracy, werd opgericht in 2010. Conspiracy schoenen combineren moeiteloos technologie en esthetiek. Hakken en zolen zijn gemaakt van materialen zoals lichtgewicht alluminium en titanium, die in sculpturale vormen zijn gegoten. Het silhouet van de schoenen wordt vervolgens benadrukt door halfedelstenen en andere weelderige versieringen. Hoogwaardige technologie en geavanceerde materialen vormen een moderne sculptuur in de vorm van een sandaal, maar waar de aanraking en ervaring van bekwame Italiaanse ambachtslieden nog steeds zichtbaar zijn.

Wieg, Schommelstoelen

Dimdim

Wieg, Schommelstoelen Lisse Van Cauwenberge creëerde deze unieke multifunctionele oplossing die dienst doet als schommelstoel en tevens als wieg wanneer twee Dimdim stoelen met elkaar worden verbonden. Elk van de schommelstoelen is gemaakt van hout met stalen steunen en afgewerkt met walnootfineer. Twee stoelen kunnen aan elkaar worden bevestigd met behulp van twee verborgen klemmen onder de zitting om een babywieg te vormen.

Broche

"Emerald" - Project Asia Metamorphosis

Broche Karakter en externe vorm van een onderwerp maken het mogelijk om een nieuw ontwerp van een ornament te veranderen. In de levendige natuur verandert de ene periode in de andere. De lente volgt op de winter en de ochtend komt na de avond. Ook de kleuren veranderen evenals de sfeer. Dit principe van vervanging, afwisseling van de beelden komt naar voren in de versieringen van de «Asia Metamorphosis», de collectie waarin twee verschillende toestanden, twee ongedwongen beelden weerspiegeld worden in één object. Beweegbare elementen van de constructie maken het mogelijk om het karakter en het uiterlijk van het ornament te veranderen.

Make-Up Collectie

Kjaer Weis

Make-Up Collectie Het ontwerp van de cosmeticalijn van Kjaer Weis distilleert de basis van de make-up van vrouwen tot de drie essentiële toepassingsgebieden: lippen, wangen en ogen. We hebben compacts ontworpen die zo zijn gevormd dat ze de kenmerken weerspiegelen die ze zullen gebruiken om te verbeteren: slank en lang voor de lippen, groot en vierkant voor de wangen, klein en rond voor de ogen. De compacts zwenken voelbaar open met een innovatieve zijwaartse beweging, uitwaaierend als de vleugels van een vlinder. Deze compacts zijn volledig hervulbaar en worden met opzet geconserveerd in plaats van gerecycled.

Analoog Horloge

Kaari

Analoog Horloge Dit ontwerp is gebaseerd op een standaard 24-uurs analoog mechanisme (uurwijzer op halve snelheid). Dit ontwerp is voorzien van twee boogvormige stansvormen. Via hen zijn de draaiende uur- en minutenwijzers te zien. De uurwijzer (schijf) is verdeeld in twee segmenten van verschillende kleuren die, draaiend, de AM- of PM-tijd aangeven, afhankelijk van de kleur die zichtbaar wordt. De minutenwijzer is zichtbaar door de grotere straal van de straal en bepaalt welk minutenvak overeenkomt met de 0-30 minuten-wijzerplaten (gelegen aan de binnenradius van de boog) en het 30-60 minuten-slot (gelegen aan de buitenradius).

Moderne Jurk Loafer

Le Maestro

Moderne Jurk Loafer Le Maestro brengt een revolutie teweeg in de nette schoen door een Direct Metal Laser Sintered (DMLS) titanium 'matrixhak' te integreren. De 'matrix hiel' vermindert de visuele massa van het hielgedeelte en toont de structurele integriteit van de nette schoen. Als aanvulling op de elegante vamp wordt hoognerfleer gebruikt voor het opvallende asymmetrische ontwerp van het bovenwerk. De integratie van het hielgedeelte met het bovenwerk is nu samengesteld tot een slank en verfijnd silhouet.