Design tijdschrift
Design tijdschrift
School

Kawaii : Cute

School Deze Toshin Satellite Preparatory School wordt omringd door naburige meisjesscholen en profiteert van zijn strategische ligging aan een drukke winkelstraat om een uniek educatief ontwerp te tonen. Passend gemak voor harde studies en een ontspannen sfeer voor de lol, het ontwerp bevordert de vrouwelijke aard van de gebruikers en biedt een alternatieve materialisatie voor het abstracte concept van "Kawaii" dat grotendeels door schoolmeisjes wordt gebruikt. De lokalen voor trossen en klassen in deze school hebben de vorm van het achthoekige huis met puntdak, zoals geïllustreerd in het prentenboek voor kinderen.

Urologiekliniek

The Panelarium

Urologiekliniek Het Panelarium is de nieuwe kliniekruimte voor Dr. Matsubara, een van de weinige chirurgen die gecertificeerd is om de da Vinci-systemen voor robotchirurgie te bedienen. Het ontwerp is geïnspireerd op de digitale wereld. De binaire systeemcomponenten 0 en 1 werden geïnterpoleerd in de witte ruimte en belichaamd door panelen die uitsteken uit de wanden en het plafond. De vloer volgt ook hetzelfde ontwerpaspect. De panelen, hoewel hun willekeurige uiterlijk functioneel is, worden borden, banken, balies, boekenplanken en zelfs deurgrepen, en vooral oogkleppen die een minimale privacy voor de patiënten waarborgen.

Udon Restaurant En Winkel

Inami Koro

Udon Restaurant En Winkel Hoe kan architectuur een culinair concept vertegenwoordigen? The Edge of the Wood is een poging om op deze vraag te antwoorden. Inami Koro vindt het traditionele Japanse Udon-gerecht opnieuw uit met behoud van de gebruikelijke bereidingsmethoden. Het nieuwe gebouw weerspiegelt hun aanpak door de traditionele Japanse houten constructies opnieuw te bekijken. Alle contourlijnen die de vorm van het gebouw uitdrukken, werden vereenvoudigd. Dit omvat het glazen frame verborgen in de dunne houten pilaren, de helling van het dak en het plafond gedraaid en de randen van verticale wanden worden allemaal uitgedrukt door een enkele lijn.

Apotheek

The Cutting Edge

Apotheek The cutting Edge is een apotheek die gerelateerd is aan het naburige Daiichi General Hospital in Himeji City, Japan. In dit type apotheken heeft de klant geen directe toegang tot de producten zoals in het type winkel; zijn medicijnen zullen eerder in de achtertuin worden bereid door een apotheker op vertoon van een medisch recept. Dit nieuwe gebouw is ontworpen om het imago van het ziekenhuis te promoten door een hightech scherp beeld te introduceren in overeenstemming met een geavanceerde medische technologie. Het resulteert in een witte minimalistische maar volledig functionele ruimte.

Chinees Restaurant

Pekin Kaku

Chinees Restaurant De nieuwe renovatie van restaurant Pekin-kaku biedt een stilistische herinterpretatie van wat een restaurant in Peking-stijl zou kunnen zijn, waarbij het traditionele, rijkelijk versierde ontwerp wordt afgewezen ten gunste van een meer simplistische architectonische stijl. Het plafond is voorzien van een Red-Aurora gemaakt van 80 meter lange koordgordijnen, terwijl de muren zijn behandeld met traditionele donkere Shanghai-bakstenen. Culturele elementen uit het eeuwenoude Chinese erfgoed, waaronder Terracotta krijgers, de rode haas en Chinees keramiek, werden benadrukt in een minimalistische weergave die een contrasterende benadering van de decoratieve elementen bood.

Japans Restaurant

Moritomi

Japans Restaurant De verhuizing van Moritomi, een restaurant met Japanse keuken, naast het werelderfgoed Himeji Castle onderzoekt de relaties tussen materialiteit, vorm en traditionele architectonische interpretatie. De nieuwe ruimte probeert het patroon van kasteelstenen vestingwerken te reproduceren in verschillende materialen, waaronder ruwe en gepolijste stenen, met zwart oxide bekleed staal en tatami-matten. Een vloer van kleine met hars beklede grind stelt de slotgracht voor. Twee kleuren, wit en zwart, stromen van buitenaf als water en gaan door de met houten traliewerk versierde toegangsdeur naar de ontvangsthal.