Design tijdschrift
Design tijdschrift
Fotochrome Luifelstructuur

Or2

Fotochrome Luifelstructuur Or2 is een enkelvoudige dakconstructie die reageert op zonlicht. De veelhoekige segmenten van het oppervlak reageren op ultraviolet licht en brengen de positie en intensiteit van zonnestralen in kaart. In de schaduw zijn de segmenten van Or2 doorschijnend wit. Wanneer ze echter door zonlicht worden geraakt, worden ze gekleurd, waardoor de ruimte eronder wordt overspoeld met verschillende tinten licht. Overdag wordt Or2 een zonwering die passief de ruimte eronder regelt. 'S Nachts verandert Or2 in een enorme kroonluchter die licht verspreidt dat overdag is opgevangen door geïntegreerde fotovoltaïsche cellen.

Naam van het project : Or2, Naam van de ontwerper : Christoph Klemmt & Rajat Sodhi, Naam van de cli├źnt : Orproject.

Or2 Fotochrome Luifelstructuur

Dit uitzonderlijke ontwerp is een winnaar van een platina designprijs in de ontwerpwedstrijd voor speelgoed, games en hobbyproducten. Je moet zeker de met platina bekroonde designportfolio van ontwerpers zien om vele andere nieuwe, innovatieve, originele en creatieve ontwerpen voor speelgoed, games en hobbyproducten te ontdekken.

Ontwerp van de dag

Geweldig ontwerp. Goed design. Beste ontwerp.

Goede ontwerpen cre├źren waarde voor de samenleving. Elke dag hebben we een speciaal ontwerpproject dat blijk geeft van uitmuntendheid in ontwerp. Vandaag zijn we verheugd om een bekroond ontwerp te presenteren dat een positief verschil maakt. We zullen dagelijks meer geweldige en inspirerende ontwerpen presenteren. Bezoek ons elke dag om te genieten van nieuwe, goede designproducten en projecten van de beste ontwerpers wereldwijd.