Design tijdschrift
Design tijdschrift
Tweezitter

Mowraj

Tweezitter De Mowraj is een tweezitter die ontworpen is om de geest van etnische Egyptische en gotische stijlen te belichamen. De vorm is afgeleid van de Nowrag, de Egyptische versie van de dorsslee die is veranderd om de gotische flair te belichamen zonder de etnische antediluviaanse essentie in gevaar te brengen. Het ontwerp is zwart gelakt met etnisch-Egyptische handgemaakte gravures op beide armen en benen, evenals rijke fluwelen bekleding met bouten en trekringen waardoor het een middeleeuws gegooide gotische uitstraling heeft.

Woonhuis

Tempo House

Woonhuis Dit project is een complete renovatie van een huis in koloniale stijl in een van de meest charmante buurten van Rio de Janeiro. Gelegen op een buitengewone locatie, vol met exotische bomen en planten (origineel landschapsplan van de beroemde landschapsarchitect Burle Marx), was het belangrijkste doel om de buitentuin te integreren met de binnenruimtes door grote ramen en deuren te openen. De decoratie heeft belangrijke Italiaanse en Braziliaanse merken en het concept is om het als canvas te hebben, zodat de klant (een kunstverzamelaar) zijn favoriete stukken kan laten zien.

Multifunctionele Bouwdoos

JIX

Multifunctionele Bouwdoos JIX is een bouwpakket gemaakt door de in New York gevestigde beeldend kunstenaar en productontwerper Patrick Martinez. Het bestaat uit kleine modulaire elementen die speciaal zijn ontworpen om standaard drinkrietjes met elkaar te verbinden, om zo een breed scala aan constructies te creëren. De JIX-connectoren worden geleverd in platte roosters die gemakkelijk uit elkaar klikken, elkaar kruisen en op hun plaats klikken. Met JIX kun je alles bouwen, van ambitieuze structuren op kamerformaat tot ingewikkelde sculpturen op tafelbladen, allemaal met JIX-connectoren en drinkrietjes.

Badkamercollectie

CATINO

Badkamercollectie CATINO is geboren uit de wens om een gedachte vorm te geven. Deze collectie roept de poëzie van het dagelijks leven op door middel van eenvoudige elementen, die bestaande archetypen van onze verbeelding op een eigentijdse manier herinterpreteren. Het suggereert een terugkeer naar een omgeving van warmte en stevigheid, door het gebruik van natuurlijk hout, gefreesd uit massief en geassembleerd om eeuwig te blijven.

Huisstijl

Predictive Solutions

Huisstijl Predictive Solutions is een leverancier van softwareproducten voor prognostische analyses. De producten van het bedrijf worden gebruikt om voorspellingen te doen door bestaande gegevens te analyseren. Het merkteken van het bedrijf - sectoren van een cirkel - lijkt op cirkeldiagrammen en ook op een zeer gestileerd en vereenvoudigd beeld van een oog in profiel. Het merkplatform "shedding light" is een drijfveer voor alle merkafbeeldingen. Zowel veranderende, abstracte vloeiende vormen als thematisch vereenvoudigde illustraties worden gebruikt als aanvullende afbeeldingen in verschillende toepassingen.

Huisstijl

Glazov

Huisstijl Glazov is een meubelfabriek in een stad met dezelfde naam. De fabriek maakt goedkope meubels. Omdat het ontwerp van dergelijke meubels nogal generiek is, werd besloten om het communicatieconcept te baseren op de originele "houten" 3D-letters, woorden die uit dergelijke letters bestaan, symboliseren meubelsets. Letters vormen woorden "meubilair", "slaapkamer" enz. Of namen van verzamelingen, ze zijn gepositioneerd om op meubelstukken te lijken. De geschetste 3D-letters lijken op meubelschema's en kunnen worden gebruikt op briefpapier of op fotografische achtergronden voor merkidentificatie.