Design tijdschrift
Design tijdschrift
Bedrukt Textiel

The Withering Flower

Bedrukt Textiel De Withering Flower is een viering van de kracht van het bloembeeld. De bloem is een populair onderwerp dat in de Chinese literatuur als personificatie wordt geschreven. In tegenstelling tot de populariteit van de bloeiende bloem, worden afbeeldingen van de rottende bloem vaak geassocieerd met jinx en taboes. De collectie kijkt naar wat de perceptie van een gemeenschap vormt over wat subliem en abject is. Ontworpen in 100 cm tot 200 cm lengte van tule jurken, zeefdruk op doorschijnende mesh-stoffen, de textieltechniek zorgt ervoor dat de prints ondoorzichtig en rekbaar blijven op mesh, waardoor het lijkt alsof prints in de lucht zweven.

Ring

Arch

Ring De ontwerper haalt inspiratie uit de vorm van boogstructuren en regenboog. Twee motieven - een boogvorm en een druppelvorm, worden gecombineerd om een enkele driedimensionale vorm te creƫren. Door minimale lijnen en vormen te combineren en eenvoudige en veel voorkomende motieven te gebruiken, is het resultaat een eenvoudige en elegante ring die gedurfd en speels is gemaakt door ruimte te bieden voor energie en ritme om te stromen. Vanuit verschillende hoeken verandert de vorm van de ring - de druppelvorm wordt vanuit de voorkant bekeken, de boogvorm vanuit de zijhoek en een kruis vanuit de tophoek. Dit stimuleert de drager.

Ring

Touch

Ring Met een eenvoudig gebaar brengt een aanraking rijke emoties over. Door middel van de Touch ring wil de ontwerper dit warme en vormloze gevoel overbrengen met koud en massief metaal. 2 rondingen zijn samengevoegd om een ring te vormen die suggereert dat 2 mensen elkaars hand vasthouden. De ring verandert van aspect wanneer zijn positie op de vinger wordt gedraaid en vanuit verschillende hoeken wordt bekeken. Wanneer de verbonden delen tussen uw vingers zijn geplaatst, ziet de ring er geel of wit uit. Wanneer de verbonden delen op de vinger zijn geplaatst, kunt u samen genieten van zowel gele als witte kleur.

Structurele Ring

Spatial

Structurele Ring Het ontwerp is voorzien van een metalen frameconstructie waarin de druzy zo wordt vastgehouden dat zowel de steen als de metalen frameconstructie de nadruk krijgt. De structuur is vrij open en zorgt ervoor dat de steen de ster van het ontwerp is. De onregelmatige vorm van de druzy en de metalen ballen die de structuur bij elkaar houden, geven het ontwerp een beetje zachtheid. Het is gewaagd, edgy en draagbaar.

Kledingstukontwerp

Sidharth kumar

Kledingstukontwerp NS GAIA is een eigentijds dameskledinglabel afkomstig uit New Delhi dat rijk is aan unieke design- en stoftechnieken. Het merk is een groot voorstander van bewust produceren en alles wat met fietsen en recycling te maken heeft. Het belang van deze factor komt tot uiting in de naamgevingspijlers, de 'N' en 'S' in NS GAIA staan voor Natuur en Duurzaamheid. De aanpak van NS GAIA is ā€œless is moreā€. Het label speelt een actieve rol in de slow fashion-beweging door ervoor te zorgen dat de impact op het milieu minimaal is.

Oorbellen

Van Gogh

Oorbellen Oorbellen geĆÆnspireerd op de Amandelboom in Bloesem geschilderd door Van Gogh. De delicatesse van de takken wordt gereproduceerd door delicate kettingen van het Cartier-type die, net als de takken, meebewegen met de wind. De verschillende tinten van de verschillende edelstenen, van bijna wit tot intenser roze, vertegenwoordigen de tinten van de bloemen. Het cluster van bloeiende bloemen wordt weergegeven met verschillende snijstenen. Gemaakt met 18k goud, roze diamanten, morganieten, roze saffieren en roze toermalijnen. Gepolijste en gestructureerde afwerking. Extreem licht en met perfecte pasvorm. Dit is de komst van de lente in de vorm van een juweel.