Design tijdschrift
Design tijdschrift
Sieraden

Angels OR Demons

Sieraden We zijn getuige van de voortdurende strijd tussen goed en kwaad, duisternis en licht, dag en nacht, chaos en orde, oorlog en vrede, held en schurk elke dag. Ongeacht onze religie of nationaliteit, ons is het verhaal verteld van onze constante metgezellen: een engel die op onze rechterschouder zit en een demon aan de linkerkant, de engel overtuigt ons om goed te doen en registreert onze goede daden. De duivel overtuigt ons om slecht te doen en houdt een verslag bij van onze slechte daden. De engel is een metafoor voor ons "superego" en de duivel staat voor "Id" en de constante strijd tussen het geweten en het onbewuste.

Sieraden

Poseidon

Sieraden De sieraden die ik ontwerp, drukken mijn gevoelens uit. Het vertegenwoordigt mij als kunstenaar, ontwerper en ook als persoon. De aanleiding om Poseidon te creƫren was in de donkerste uren van mijn leven toen ik me bang en kwetsbaar voelde en bescherming nodig had. Ik heb deze collectie voornamelijk ontworpen om te gebruiken in zelfverdediging. Hoewel dat idee tijdens dit project is vervaagd, bestaat het nog steeds. Poseidon (de god van de zee en "Earth-Shaker" van aardbevingen in de Griekse mythologie) is mijn eerste officiƫle collectie en is gericht op sterke vrouwen, bedoeld om de drager het gevoel van macht en vertrouwen te geven.

Sieraden

odyssey

Sieraden Het basisidee van odyssee per monomeer omvat het bedekken van volumineuze, geometrische vormen met een huid met een patroon. Hieruit ontstaat een samenspel van helderheid en vervorming, transparantie en verhulling. Alle geometrische vormen en patronen kunnen naar believen worden gecombineerd, gevarieerd en aangevuld met toevoegingen. Dit fascinerende, eenvoudige idee maakt het mogelijk om een bijna onuitputtelijke reeks ontwerpen te creƫren, die perfect in overeenstemming zijn met de mogelijkheden die worden geboden door snelle prototyping (3D-printen), aangezien elke klant een volledig individueel en uniek item kan laten produceren (bezoek: www.monomer. eu-shop).

Tactiele Stof

Textile Braille

Tactiele Stof Industrieel universeel jacquard textiel gedacht als vertaler voor blinden. Deze stof kan worden gelezen door mensen met een goed gezichtsvermogen en is bedoeld om blinde mensen te helpen die hun gezichtsvermogen beginnen te verliezen of problemen met het gezichtsvermogen hebben; om het braillesysteem te leren met een vriendelijk en algemeen materiaal: stof. Het bevat het alfabet, cijfers en leestekens. Er worden geen kleuren toegevoegd. Het is een product op grijsschaal als een principe van geen lichtwaarneming. Het is een project met sociale betekenis en gaat verder dan commercieel textiel.

Bril

Mykita Mylon, Basky

Bril De MYKITA MYLON-collectie is gemaakt van een lichtgewicht polyamide materiaal met een uitstekende individuele verstelbaarheid. Dit bijzondere materiaal wordt laag voor laag gecreƫerd dankzij de Selective Laser Sintering (SLS) techniek. Door de traditionele ronde en ovale ronde panto-brilvorm die in de jaren dertig in de mode was, opnieuw te interpreteren, voegt het BASKY-model een nieuw gezicht toe aan deze brilcollectie die oorspronkelijk was ontworpen voor gebruik in de sport.

Horloge

Ring Watch

Horloge De Ring Watch vertegenwoordigt de maximale vereenvoudiging van een traditioneel polshorloge door de eliminatie van cijfers en handen ten gunste van de twee ringen. Dit minimalistische ontwerp biedt zowel een strakke als eenvoudige look die perfect past bij de opvallende esthetiek van het horloge. De kenmerkende kroon is nog steeds een effectief middel om het uur te veranderen, terwijl het verborgen e-ink-scherm de levendige kleurenbanden met een uitzonderlijke definitie laat zien, waardoor uiteindelijk een analoog aspect wordt behouden en tegelijkertijd een langere levensduur van de batterij wordt geboden.