Design tijdschrift
Design tijdschrift
Installatiekunst

Inorganic Mineral

Installatiekunst Geïnspireerd door diepe gevoelens voor de natuur en ervaring als architect, richt Lee Chi zich op het creëren van unieke botanische kunstinstallaties. Door na te denken over de aard van kunst en onderzoek te doen naar creatieve technieken, transformeert Lee levensgebeurtenissen in geformaliseerde kunstwerken. Het thema van deze serie werken is om de aard van materialen te onderzoeken en hoe materialen kunnen worden gereconstrueerd door het esthetische systeem en een nieuw perspectief. Lee gelooft ook dat de herdefiniëring en reconstructie van planten en andere kunstmatige materialen het natuurlijke landschap een emotionele impact kan hebben op mensen.

Stoel

Haleiwa

Stoel De Haleiwa weeft duurzaam rotan in golvende rondingen en geeft een uitgesproken silhouet. De natuurlijke materialen zijn een eerbetoon aan de ambachtelijke traditie in de Filippijnen, opnieuw gemaakt voor de huidige tijd. Gekoppeld of gebruikt als statement-stuk, de veelzijdigheid van het ontwerp zorgt ervoor dat deze stoel zich aanpast aan verschillende stijlen. Door een balans te creëren tussen vorm en functie, gratie en kracht, architectuur en design, is de Haleiwa even comfortabel als mooi.

Bedrijfsre-Branding

Astra Make-up

Bedrijfsre-Branding De kracht van het merk schuilt niet alleen in zijn vermogen en visie, maar ook in communicatie. Een eenvoudig te gebruiken catalogus gevuld met sterke productfotografie; een consumentgerichte en aansprekende website die online diensten en een overzicht van de producten van de merken biedt. We ontwikkelden ook een visuele taal in de weergave van de merksensatie met een modestijl van fotografie en een lijn van frisse communicatie op sociale media, om een dialoog tot stand te brengen tussen het bedrijf en de consument.

Lettertype Ontwerp

Monk Font

Lettertype Ontwerp Monk zoekt een balans tussen de openheid en leesbaarheid van humanistische sans serifs en een meer geregulariseerd karakter van de square sans serif. Hoewel oorspronkelijk ontworpen als een Latijns lettertype, werd al vroeg besloten dat er een bredere dialoog nodig was om een Arabische versie op te nemen. Zowel het Latijn als het Arabisch ontwerpen ons dezelfde grondgedachte en het idee van gedeelde geometrie. Door de kracht van het parallelle ontwerpproces hebben de twee talen een evenwichtige harmonie en gratie. Zowel Arabisch als Latijn werken naadloos samen met gedeelde tellers, stengeldikte en gebogen vormen.

Taaklamp

Pluto

Taaklamp Pluto houdt de focus stevig op stijl. De compacte, aerodynamische cilinder wordt in een baan omcirkeld door een elegante handgreep die over een schuine statiefbasis is geplaatst, waardoor hij gemakkelijker te positioneren is met zijn zachte maar gerichte licht met precisie. Zijn vorm is geïnspireerd door telescopen, maar in plaats daarvan probeert hij zich op de aarde te concentreren in plaats van op de sterren. Gemaakt met 3D-printen met op maïs gebaseerde kunststoffen, het is uniek, niet alleen voor het gebruik van 3D-printers op industriële wijze, maar ook milieuvriendelijk.

Verpakking

Winetime Seafood

Verpakking Het verpakkingsontwerp voor de Winetime Seafood-serie moet de versheid en betrouwbaarheid van het product aantonen, het moet gunstig verschillen van de concurrentie, harmonieus en begrijpelijk zijn. De gebruikte kleuren (blauw, wit en oranje) zorgen voor contrast, benadrukken belangrijke elementen en weerspiegelen merkpositionering. Het unieke ontwikkelde concept onderscheidt de serie van andere fabrikanten. De strategie van visuele informatie maakte het mogelijk om de productvariatie van de serie te identificeren, en het gebruik van illustraties in plaats van foto's maakte de verpakking interessanter.