Design tijdschrift
Design tijdschrift
Tentoonstelling

City Details

Tentoonstelling De showcase van ontwerpoplossingen voor hardscape-elementen City Details werd gehouden van 3 oktober tot 5 oktober 2019 in Moskou. Geavanceerde concepten van hardscape-elementen, sport- en speeltuinen, verlichtingsoplossingen en functionele stedelijke kunstvoorwerpen werden gepresenteerd op een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. Een innovatieve oplossing werd gebruikt om de tentoonstellingsruimte in te richten, waar in plaats van zelfs rijen exposantenstands het werkende miniatuurmodel van de stad werd gebouwd met alle specifieke componenten, zoals: het stadsplein, straten, een openbare tuin.

Atrium

Sberbank Headquarters

Atrium Het Zwitserse architectenbureau Evolution Design heeft in samenwerking met de Russische architectuurstudio T + T architects een ruim multifunctioneel atrium ontworpen op het nieuwe hoofdkantoor van Sberbank in Moskou. Het met daglicht overstroomde atrium herbergt diverse coworking-ruimtes en een koffiebar, waarbij de hangende diamantvormige vergaderruimte het middelpunt van de atrium is. De spiegelreflecties, de glazen binnengevel en het gebruik van planten zorgen voor een gevoel van ruimtelijkheid en continuïteit.

Kantoorinrichting

Puls

Kantoorinrichting Het Duitse ingenieursbureau Puls verhuisde naar een nieuw pand en maakte van deze gelegenheid gebruik om een nieuwe samenwerkingscultuur binnen het bedrijf te visualiseren en te stimuleren. Het nieuwe kantoorontwerp zorgt voor een culturele verandering, waarbij teams een aanzienlijke toename van de interne communicatie melden, met name tussen onderzoek en ontwikkeling en andere afdelingen. Het bedrijf heeft ook een toename gezien van spontane informele bijeenkomsten, wat bekend staat als een van de belangrijkste indicatoren voor succes op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, innovatie.

Woningbouw

Flexhouse

Woningbouw Flexhouse is een eengezinswoning aan het meer van Zürich in Zwitserland. Flexhouse is gebouwd op een uitdagend driehoekig perceel, ingeklemd tussen de spoorlijn en de lokale toegangsweg, en is het resultaat van het overwinnen van vele architectonische uitdagingen: beperkende grensafstanden en bouwvolume, driehoekige vorm van het perceel, beperkingen met betrekking tot de lokale taal. Het resulterende gebouw met zijn brede glazen wanden en een lintachtige witte façade is zo licht en mobiel van uiterlijk dat het lijkt op een futuristisch schip dat vanuit het meer is binnengevaren en een natuurlijke plek heeft gevonden om aan te meren.

6280.ch Coworking Hub

Novex Coworking

6280.ch Coworking Hub 6280.ch coworking hub, gelegen tussen bergen en meren in het pittoreske Centraal-Zwitserland, is een antwoord op de groeiende behoefte aan flexibele en toegankelijke werkplekken in landelijke gebieden van Zwitserland. Het biedt lokale freelancers en kleine bedrijven een eigentijdse werkruimte met interieurs die inspiratie putten uit de landelijke omgeving van de site en een eerbetoon zijn aan het industriële verleden, terwijl het de aard van het beroepsleven van de 21e eeuw stevig omarmt.

Kantoorinrichting

Sberbank

Kantoorinrichting De complexiteit van dit project was het ontwerpen van een flexibele werkplek van enorme omvang binnen een zeer beperkt tijdsbestek en om de fysieke en emotionele behoeften van kantoorgebruikers altijd centraal te stellen in het ontwerp. Met de nieuwe kantoorinrichting heeft Sberbank de eerste stappen gezet om hun werkplekconcept te moderniseren. Het nieuwe kantoorontwerp stelt het personeel in staat om hun taken uit te voeren in de meest geschikte werkomgeving en vestigt een geheel nieuwe architecturale identiteit voor de toonaangevende financiële instelling in Rusland en Oost-Europa.