Design tijdschrift
Design tijdschrift
Verstelbare Tafellamp

Poise

Verstelbare Tafellamp De acrobatische uitstraling van Poise, een tafellamp ontworpen door Robert Dabi van Unform.Studio wisselt tussen statisch en dynamisch en een grote of kleine houding. Afhankelijk van de verhouding tussen de verlichte ring en de arm die hem vasthoudt, ontstaat er een kruisende of raaklijn aan de cirkel. Bij plaatsing op een hogere plank kan de ring over de plank hangen; of door de ring te kantelen, kan deze een omringende muur raken. De bedoeling van deze aanpasbaarheid is om de eigenaar creatief te betrekken en te spelen met de lichtbron in verhouding tot andere objecten eromheen.

Tentoonstellingsposter

Optics and Chromatics

Tentoonstellingsposter De titel Optics and Chromatic verwijst naar het debat tussen Goethe en Newton over de aard van kleuren. Dit debat wordt vertegenwoordigd door de botsing van de twee composities in lettervorm: de ene is berekend, geometrisch, met scherpe contouren, de andere vertrouwt op het impressionistische spel van kleurrijke schaduwen. In 2014 diende dit ontwerp als hoes voor de Pantone Plus Series Artist Covers.

Ring

Gabo

Ring De Gabo-ring is ontworpen om mensen aan te moedigen de speelse kant van het leven opnieuw te bekijken, die meestal verloren gaat als de volwassenheid aanbreekt. De ontwerper werd geïnspireerd door de herinneringen aan het observeren van haar zoon die speelde met zijn kleurrijke magische kubus. De gebruiker kan met de ring spelen door de twee onafhankelijke modules te draaien. Door dit te doen, kunnen de edelsteenkleuren of de positie van de modules worden aangepast of niet overeenkomen. Naast het speelse aspect heeft de gebruiker de keuze om elke dag een andere ring te dragen.

Entertainment

Free Estonian

Entertainment In dit unieke kunstwerk gebruikte Olga Raag Estse kranten uit het jaar waarin de auto oorspronkelijk werd geproduceerd in 1973. De gele kranten in de Nationale Bibliotheek werden gefotografeerd, schoongemaakt, aangepast en bewerkt voor gebruik bij het project. Het eindresultaat werd gedrukt op speciaal materiaal dat op auto's wordt gebruikt, dat 12 jaar meegaat en het duurde 24 uur om het aan te brengen. Free Estonian is een auto die de aandacht trekt, mensen omringt met positieve energie en nostalgische emoties uit de kindertijd. Het nodigt iedereen uit tot nieuwsgierigheid en betrokkenheid.

Hippisch Complex

Emerald

Hippisch Complex Het beeld van holistische architecturale en ruimtelijke projecten verenigt alle zes gebouwen en onthult de functionele identiteit van elk. Uitgebreide gevels van arena's en stallen gericht op administratieve samengestelde kern. Zeszijdig gebouw als kristalrooster rust in houten frame zoals in ketting. Wanddriehoeken versierd met verstrooiing van glas als smaragdgroene details. Gebogen witte constructie benadrukt de hoofdingang. Gevelsraster maakt ook deel uit van de binnenruimte, waar de omgeving wordt waargenomen via een transparant web. Interieurs zetten het thema van houten constructies voort, waarbij schaal van elementen wordt gebruikt om de menselijke schaal meer evenredig te maken.

Luidsprekerorkest

Sestetto

Luidsprekerorkest Een orkestensemble van sprekers die samen spelen als echte muzikanten. Sestetto is een meerkanaals audiosysteem om individuele instrumenttracks af te spelen in afzonderlijke luidsprekers van verschillende technologieën en materialen die zijn toegewijd aan de specifieke klankkast, tussen puur beton, resonerende houten klankborden en keramische hoorns. Het mixen van tracks en onderdelen komt terug om fysiek op de plaats van luisteren te komen, zoals bij een echt concert. Sestetto is het kamerorkest van de opgenomen muziek. Sestetto is rechtstreeks zelf geproduceerd door de ontwerpers Stefano Ivan Scarascia en Francesco Shyam Zonca.